Gouden Eagle 1/4 t/oz

De Amerikaanse gouden Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen door de U.S. Mint. Deze beleggingsmunt bevat 1/4 troy ounce puur goud en heeft een zuiverheid van 22 karaat. Naast goud bevat de munt ook wat zilver en koper, waardoor deze beter bestand is tegen krassen. De gouden Eagle heeft in de Verenigde Staten de status van wettig betaalmiddel. De nominale waarde van dit exemplaar van 1/4 troy ounce is $10.  Op de voorkant van de munt staat een afbeelding van "Lady Liberty" en op de achterkant de adelaar.

€ 518,18

Tijdelijk niet leverbaar

SPECIFICATIES

Gouden Eagle Munt 1/4 t/oz.

Diameter 22 mm

Dikte 1.83 mm

Prijshistorie

 

Meer informatie Gouden Eagle 1/4 t/oz

De gouden Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen door de United States Mint, het officiële munthuis van de Verenigde Staten. De Amerikaanse gouden Eagle is gemaakt van 22 karaat goud en heeft dus een zuiverheid van 91,67%. Daarnaast bevat de munt 5,33% koper en 3% zilver, een legering die ook wel bekend staat als 'kroon goud'. Door de toevoeging van deze metalen is deze beleggingsmunt niet alleen beter bestand tegen krassen, ook geeft het de munt een unieke kleur. De gouden Eagle heeft in de Verenigde Staten de status van wettig betaalmiddel. De nominale waarde van de 1 troy ounce variant is $50. Op de voorzijde van deze munt staat de moderne versie van de 'Lady of Liberty', geïnspireerd op het legendarische ontwerp van de oude gouden dollarmunten van Saint-Gaudens. De achterkant van de gouden Eagle wordt afgebeeld met een mannelijke adelaar die een olijventak naar het nest brengt waar de vrouwelijke adelaar met het jong zit. De gouden American Eagle munt wordt ook in kleinere afmetingen geslagen, namelijk met 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce goud. Deze kleinere munten hebben hetzelfde ontwerp en kennen een nominale waarde van respectievelijk $25, $10 en $5. Tussen 1986 en 1991 werd het jaartal in Romeinse cijfers op de munt geslagen, maar sinds 1992 wordt het jaartal in normale cijfers weergegeven.

EEN BESTELLING PLAATSEN

Bij GOUDSTANDAARD kunt u op vier manieren edelmetaal bestellen:

Online

Selecteer een product. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan de wereldmarktprijzen voor goud en zilver. U kunt uw order direct, simpel en veilig bevestigen en betalen per iDeal of bankoverschrijving. Na bevestiging gaan wij over tot levering conform de door u gekozen manier.

Telefonisch

U kunt ons bellen (+31 (0)88 - 46 88 488) als u specifieke wensen heeft, uw product niet in onze webshop staat of wanneer u gewoon liever telefonisch een order wilt plaatsen. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden met u door. Vervolgens ontvangt u per mail een offerte. Deze kunt u zowel per mail als per telefoon bevestigen.

Op kantoor

Wilt u eerst persoonlijk kennismaken? Wij heten u graag welkom op ons kantoor aan de Arcadialaan 16B in Alkmaar. Wilt u na het gesprek direct tot aankoop overgaan? Dan kan dat, maar wij houden onze voorraad niet aan op kantoor.

Via uw vermogensbeheerder

Vraag hem/haar naar de mogelijkheden om via ons edelmetalen aan te kopen.

LEVERING EN OPSLAG

Nadat u uw bestelling heeft gedaan wordt het volgende proces in gang gezet.

1.
Leveringsmethode kiezen

U bepaalt tijdens het aankoopproces of u uw edelmetaal thuis wilt ontvangen (verzekerde verzending via DHL) of dat u uw edelmetaal wilt laten opslaan in een van de verzekerde kluizen in Nederland of Zwitserland.

2.
Verzekerde kluisopslag

Kiest u voor de verzekerde opslagmogelijkheid, dan krijgt u bericht wanneer uw edelmetaal met de vrachtwagen meegaat en wanneer het in de kluis is aangekomen. U ontvangt een inslagformulier met de identificatiecodes die aan uw edelmetaal zijn toegekend.

3.
Uw pakketje volgen

Wanneer uw aankoop gereed ligt voor verzekerde verzending nemen wij hierover direct contact met u op. In overleg wordt er een dag voor levering met u afgesproken. Nadat uw order verstuurd is ontvangt u van ons een volgnummer. Met dit nummer kunt u op de dag van levering vanaf 08:45 een exacte levertijd opvragen bij onze koerier.