Gouden American Buffalo 1 t/oz

De Amerikaanse ‘Buffalo’ munt, ook wel bekend als de gouden buffel, is een 24-karaats gouden munt die op 22 juni 2006 voor het eerst geslagen werd. De munt volgt het sterk bewonderde ontwerp van de 'Indian Head' nickel uit 1913 en heeft zijn bijnaam te danken aan de Amerikaanse bizon die op de keerzijde van de munt staat. De gouden Buffalo is de eerste 24-karaats gouden munt van de U.S. Mint die in grote oplage geproduceerd wordt. De munt is een wettig betaalmiddel met een nominale waarde van 50 Amerikaanse dollar.

Op de achterkant van de munt staat een Amerikaanse bizon, die doorgaans wordt aangeduid als buffel. Het dier afgebeeld op de achterzijde wordt door velen gezien als de legendarische bizon met de naam Black Diamond, die omstreeks 1910 in de New York Central Park Zoo te bewonderen was. Er wordt gezegd dat Fraser, de ontwerper van de Indian Head uit 1913, iemand had om de buffel af te leiden, terwijl hij naar een positie zocht om hem vanuit de goede hoek te tekenen.

€ 1.984,94

33 stuk(s) voorradig, meer stuks bestellen van dit product is helaas niet mogelijk.

+ -

SPECIFICATIES

Gouden American Buffalo 1 troy ounce

Diameter 32.7 mm

Dikte 2.95 mm

Prijshistorie

 

Meer informatie Gouden American Buffalo 1 t/oz

De munt is gemaakt om te kunnen concurreren met de 24 karaat gouden beleggingsmunten van andere munthuizen. Veel beleggers geven de voorkeur aan 999.9 puur goud boven de 91,67% goud waar de Amerikaanse Gold Eagle uit geslagen wordt. Met de American Buffalo munt hoopt de Amerikaanse regering de bijdrage van de Amerikaanse goudverkopen en contant geld(munten) in de 24-karaats goud markt te vergroten, welke zo’n 60 procent van de wereld goudmarkt bedraagt.

EEN BESTELLING PLAATSEN

Bij GOUDSTANDAARD kunt u op vier manieren edelmetaal bestellen:

Online

Selecteer een product. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan de wereldmarktprijzen voor goud en zilver. U kunt uw order direct, simpel en veilig bevestigen en betalen per iDeal of bankoverschrijving. Na bevestiging gaan wij over tot levering conform de door u gekozen manier.

Telefonisch

U kunt ons bellen (+31 (0)88 - 46 88 488) als u specifieke wensen heeft, uw product niet in onze webshop staat of wanneer u gewoon liever telefonisch een order wilt plaatsen. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden met u door. Vervolgens ontvangt u per mail een offerte. Deze kunt u zowel per mail als per telefoon bevestigen.

Op kantoor

Wilt u eerst persoonlijk kennismaken? Wij heten u graag welkom op ons kantoor aan de Arcadialaan 16B in Alkmaar. Wilt u na het gesprek direct tot aankoop overgaan? Dan kan dat, maar wij houden onze voorraad niet aan op kantoor.

Via uw vermogensbeheerder

Vraag hem/haar naar de mogelijkheden om via ons edelmetalen aan te kopen.

LEVERING EN OPSLAG

Nadat u uw bestelling heeft gedaan wordt het volgende proces in gang gezet.

1.
Leveringsmethode kiezen

U bepaalt tijdens het aankoopproces of u uw edelmetaal thuis wilt ontvangen (verzekerde verzending via DHL) of dat u uw edelmetaal wilt laten opslaan in een van de verzekerde kluizen in Nederland of Zwitserland.

2.
Verzekerde kluisopslag

Kiest u voor de verzekerde opslagmogelijkheid, dan krijgt u bericht wanneer uw edelmetaal met de vrachtwagen meegaat en wanneer het in de kluis is aangekomen. U ontvangt een inslagformulier met de identificatiecodes die aan uw edelmetaal zijn toegekend.

3.
Uw pakketje volgen

Wanneer uw aankoop gereed ligt voor verzekerde verzending nemen wij hierover direct contact met u op. In overleg wordt er een dag voor levering met u afgesproken. Nadat uw order verstuurd is ontvangt u van ons een volgnummer. Met dit nummer kunt u op de dag van levering vanaf 08:45 een exacte levertijd opvragen bij onze koerier.