+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

Gouden Brittania 1 t/oz.
Gouden Brittania 1 t/oz.
Gouden Brittania 1 t/oz.

Goudstandaard Prijs alert

Direct een melding bij jouw koersdoel.

Ik heb / wil:
Ik ben geinteresseerd om te:
Mijn koersdoel in € per kilo is:
Stuur mij een email:

Gouden Brittania 1 t/oz.

De gouden Brittania is de officiële munt van de Britse Royal Mint. Deze munten worden sinds 1987 geproduceerd en werden tot en met de editie van 2012 geslagen uit 22 karaat goud (91,67%). Sinds 2013 zijn de Brittania munten 24 karaat goud (99,99%). De Brittania heeft in het Verenigd Koninkrijk de status van wettig betaalmiddel en heeft een nominale waarde van 100 Britse pond.

Op de gouden Brittannia munt staat het portret van Queen Elizabeth II. Op de muntzijde staat Brittannia afgebeeld met in haar hand een olijftak en een schild. Deze Britse beleggingsmunt is een mooie aanvulling op een verzameling van gouden beleggingsmunten.
 Voorraad: 2
Indicatie levertijd: product direct leverbaar
Aantal:
€ 1.194,24

Uw aankopen bij Goudstandaard zijn wereldwijd verhandelbaar en ook bij Goudstandaard weer aan te bieden voor verkoop.

Meer informatie 
De Royal Mint werd meer dan duizend jaar geleden opgericht om munten te slaan in het Verenigd Koninkrijk en dat doet het munthuis tot op de dag van vandaag nog steeds. Het munthuis is voor 100% eigendom van de Britse regering en is de exclusieve leverancier van alle Britse muntstukken die in omloop zijn. De Royal Mint produceert niet alleen muntstukken voor gebruik in eigen land, maar ook in opdracht van andere landen. Ook maakt het munthuis verschillende medailles en herdenkingsmunten. Meer bekend dan de Brittannia munten zijn de gouden Britse ponden, ook wel Sovereigns genoemd.
De gouden Brittannia wordt sinds 1987 geslagen door het Britse munthuis, de Royal Mint. Deze beleggingsmunt bevat 1 troy ounce goud en heeft een nominale waarde van 100 Britse pond. De gouden Brittannia werd tot en met 2012 geslagen uit 22 karaat goud (91,67%), daarna werd de zuiverheid verhoogd naar 24 karaat goud (99,99%). Naast de 1 troy ounce munt worden er ook kleinere varianten geslagen met een gewicht van 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce goud. Deze munten hebben een nominale waarde van respectievelijk 50, 25 en 10 Britse pond.

Op de gouden Brittannia munt staat het portret van Queen Elizabeth II. Op de muntzijde staat Brittannia afgebeeld met in haar hand een olijftak en een schild. Deze Britse beleggingsmunt is een mooie aanvulling op een verzameling van gouden beleggingsmunten. Naast de gouden Brittannia produceert de Britse Royal Mint ook zilveren Brittannia munten. Deze bevatten 1 troy ounce puur zilver.

Prijshistorie

Andere klanten kochten ook