+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

Gouden Eagle Munt 1 t/oz.
Gouden Eagle Munt 1 t/oz.
Gouden Eagle Munt 1 t/oz.

Goudstandaard Prijs alert

Direct een melding bij jouw koersdoel.

Ik heb / wil:
Ik ben geinteresseerd om te:
Mijn koersdoel in € per kilo is:
Stuur mij een email:

Gouden Eagle Munt 1 t/oz.

De Amerikaanse gouden Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen door de U.S. Mint. Deze beleggingsmunt bevat 1 troy ounce puur goud en heeft een zuiverheid van 22 karaat. Naast goud bevat de munt ook wat zilver en koper, waardoor deze beter bestand is tegen krassen. De gouden Eagle heeft in de Verenigde Staten de status van wettig betaalmiddel. De nominale waarde van dit exemplaar van 1 troy ounce is $50.

Op de voorkant van de munt staat een afbeelding van de ‘Lady of Liberty’, gebaseerd op het legendarische ontwerp van de oude $20 'Double Eagle' munt door Saint-Gaudens. Op de achterzijde staat een mannelijke adelaar die een olijventak naar het nest brengt waar de vrouwelijke adelaar met het jong zit. Ook staat op deze kant van de munt een vermelding van het gewicht en de nominale waarde.
 Voorraad: 4
Indicatie levertijd: product direct leverbaar
Aantal:
€ 1.117,20

Uw aankopen bij Goudstandaard zijn wereldwijd verhandelbaar en ook bij Goudstandaard weer aan te bieden voor verkoop.

Meer informatie 
De Amerikaanse gouden Eagle wordt geslagen door de United States Mint, het officiële munthuis van de Verenigde Staten. Dit munthuis werd in 1792 als onderdeel van de Coinage Act opgericht door het Amerikaanse Congres. Het munthuis produceerde in het verleden alle gouden en zilveren dollarmunten en houdt zich vandaag de dag bezig met de productie van zowel reguliere dollarmunten als de productie van gouden en zilveren beleggingsmunten. De U.S. Mint beschikt over vijf locaties, namelijk Philadelphia, Denver, San Francisco, West Point en Fort Knox.
De gouden Eagle munt wordt sinds 1986 geslagen door de United States Mint, het officiële munthuis van de Verenigde Staten. De Amerikaanse gouden Eagle is gemaakt van 22 karaat goud en heeft dus een zuiverheid van 91,67%. Daarnaast bevat de munt 5,33% koper en 3% zilver, een legering die ook wel bekend staat als 'kroon goud'. Door de toevoeging van deze metalen is deze beleggingsmunt niet alleen beter bestand tegen krassen, ook geeft het de munt een unieke kleur. De gouden Eagle heeft in de Verenigde Staten de status van wettig betaalmiddel. De nominale waarde van de 1 troy ounce variant is $50.

Op de voorzijde van deze munt staat de moderne versie van de 'Lady of Liberty', geïnspireerd op het legendarische ontwerp van de oude gouden dollarmunten van Saint-Gaudens. De achterkant van de gouden Eagle wordt afgebeeld met een mannelijke adelaar die een olijventak naar het nest brengt waar de vrouwelijke adelaar met het jong zit.

De gouden American Eagle munt wordt ook in kleinere afmetingen geslagen, namelijk met 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce goud. Deze kleinere munten hebben hetzelfde ontwerp en kennen een nominale waarde van respectievelijk $25, $10 en $5. Tussen 1986 en 1991 werd het jaartal in Romeinse cijfers op de munt geslagen, maar sinds 1992 wordt het jaartal in normale cijfers weergegeven.

Prijshistorie

Andere klanten kochten ook