Gouden Krugerrand 1/2 t/oz

De gouden Krugerrand munt van 1/2 troy ounce is een kleinere variant van de originele Krugerrand van 1 troy ounce. Deze munt is 22 karaat en bevat 15,55 gram puur goud. Door de toevoeging van koper weegt de munt iets meer, namelijk 16,965 gram. De Krugerrand van 1/2 troy ounce wordt sinds 1980 geslagen door de Zuid-Afrikaanse Rand Refinery.

€ 1.003,62

20 stuk(s) voorradig, bij een groter aantal bedraagt de Levertijd meer dan vier weken.

+ -

SPECIFICATIES

Gouden Krugerrand Munt 1/2 t/oz.

Diameter 27 mm

Dikte 2.22 mm

Prijshistorie

 

Meer informatie Gouden Krugerrand 1/2 t/oz

De Krugerrand, ook wel de gouden rand genoemd, is een gouden munt die sinds 1967 in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering geslagen wordt. Op de portretzijde staat het portret van Paul Kruger, de laatste president van Transvaal. Op de keerzijde staat een springbok afgebeeld, zoals ook op de gewone rand. De Gouden Krugerrand is zeer geliefd als beleggingsmunt. De munt is ook een wettig betaalmiddel maar als zodanig wordt hij niet tot nauwelijks gebruikt. Dat de munt nooit in het betalingsverkeer gebruikt is blijkt ook wle uit het feit dat er geen nominale waarde op staat. De waarde wordt immers bepaald door de goudprijs. Een Krugerrand heeft een zuiverheid van 22 karaat, dat is omgerekend 91,67%. Het overige deel bestaat uit koper, wat de munt een licht oranje kleur geeft (rood goud). Het koper maakt de Krugerrand sterker en krasbestendiger dan compleet zuivere munten. Oorspronkelijk werd de munt in slechts één coupure geslagen, thans zijn er vier soorten: de hele krugerrand, de halve krugerrand, de kwart-krugerrand en de tiende krugerrand. De kleinere coupures bevatten uiteraard respectievelijk een halve, kwart en tiende troy ounce aan goud. Deze zijn geslagen voor particuliere beleggers met kleinere beurzen. De munt bereikte snel een grote bekendheid en is nog steeds zeer populair, al was het vanwege boycots tegen het apartheidsregime in veel landen jarenlang verboden de munt in te voeren. Later kwamen er ook andere gouden munten als de Canadese Gold Maple Leaf en de Australische gouden Kangaroo (Nugget), die een gehalte van 24 karaat (0,999) hebben. Munten van puur goud kunnen voor een belegger interessanter zijn, omdat een beleggingsmunt vaak niet circuleert (en niet bekrast raakt) is het niet nodig het goud door legeringen te versterken. De gouden Krugerrand van 1/2 troy ounce wordt sinds september 1980 geslagen. Deze munt bevat 15,55 gram puur goud.

EEN BESTELLING PLAATSEN

Bij GOUDSTANDAARD kunt u op vier manieren edelmetaal bestellen:

Online

Selecteer een product. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan de wereldmarktprijzen voor goud en zilver. U kunt uw order direct, simpel en veilig bevestigen en betalen per iDeal of bankoverschrijving. Na bevestiging gaan wij over tot levering conform de door u gekozen manier.

Telefonisch

U kunt ons bellen (+31 (0)88 - 46 88 488) als u specifieke wensen heeft, uw product niet in onze webshop staat of wanneer u gewoon liever telefonisch een order wilt plaatsen. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden met u door. Vervolgens ontvangt u per mail een offerte. Deze kunt u zowel per mail als per telefoon bevestigen.

Op kantoor

Wilt u eerst persoonlijk kennismaken? Wij heten u graag welkom op ons kantoor aan de Arcadialaan 16B in Alkmaar. Wilt u na het gesprek direct tot aankoop overgaan? Dan kan dat, maar wij houden onze voorraad niet aan op kantoor.

Via uw vermogensbeheerder

Vraag hem/haar naar de mogelijkheden om via ons edelmetalen aan te kopen.

LEVERING EN OPSLAG

Nadat u uw bestelling heeft gedaan wordt het volgende proces in gang gezet.

1.
Leveringsmethode kiezen

U bepaalt tijdens het aankoopproces of u uw edelmetaal thuis wilt ontvangen (verzekerde verzending via DHL) of dat u uw edelmetaal wilt laten opslaan in een van de verzekerde kluizen in Nederland of Zwitserland.

2.
Verzekerde kluisopslag

Kiest u voor de verzekerde opslagmogelijkheid, dan krijgt u bericht wanneer uw edelmetaal met de vrachtwagen meegaat en wanneer het in de kluis is aangekomen. U ontvangt een inslagformulier met de identificatiecodes die aan uw edelmetaal zijn toegekend.

3.
Uw pakketje volgen

Wanneer uw aankoop gereed ligt voor verzekerde verzending nemen wij hierover direct contact met u op. In overleg wordt er een dag voor levering met u afgesproken. Nadat uw order verstuurd is ontvangt u van ons een volgnummer. Met dit nummer kunt u op de dag van levering vanaf 08:45 een exacte levertijd opvragen bij onze koerier.