+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

Gouden Maple Leaf 1 troy ounce munt 2018

Goudstandaard Prijs alert

Direct een melding bij jouw koersdoel.

Ik heb / wil:
Ik ben geinteresseerd om te:
Mijn koersdoel in € per kilo is:
Stuur mij een email:

Gouden Maple Leaf 1 troy ounce munt 2018

De gouden Maple Leaf is gemaakt van 24 karaat puur goud (99,99%) en wordt in verschillende afmetingen geslagen door de Royal Canadian Mint. De munt van 1 troy ounce bestaat sinds 1979, de kleinere munten van 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce worden sinds 1982 geproduceerd. De gouden Maple Leaf is na de Krugerrand de meest gangbare beleggingsmunt ter wereld. Ze worden ieder jaar in zeer grote oplage geproduceerd en hebben daarom een relatief lage premie.
 Voorraad: 148
Indicatie levertijd: product direct leverbaar
Aantal:
x 1
€ 1.132,18

Uw aankopen bij Goudstandaard zijn wereldwijd verhandelbaar en ook bij Goudstandaard weer aan te bieden voor verkoop.

Meer informatie 
De gouden Maple Leaf wordt sinds 1979 geproduceerd door de Royal Canadian Mint, het officiële munthuis van Canada. Dit munthuis bestaat sinds 1908 en produceert naast muntstukken voor het dagelijkse betalingsverkeer ook op grote schaal beleggingsmunten van goud, zilver, platina en palladium. Deze munten worden in zeer grote oplage geproduceerd en zijn wereldwijd verhandelbaar. De Royal Canadian Mint is eigendom van de Canadese overheid. Goudstandaard levert de nieuwste 2017 exemplaren van deze beleggingsmunt.
De gouden Maple Leaf wordt sinds 1979 geproduceerd door de Royal Canadian Mint, het officiële munthuis van Canada. Op de voorzijde van de munt staat een esdoornblad, het landelijke sybool van Canada. De achterzijde wordt gekenmerkt door een portret van Koningin Elizabeth II, omlijst met het opschrift "Elizabeth II" en de nominale waarde van de munt in Canadese dollars.

De gouden Maple Leaf is gemaakt van 24 karaat puur goud (99,99%) en wordt in verschillende afmetingen geslagen. Het meest populair is de gouden Maple Leaf van 1 troy ounce, maar sinds 1982 zijn er ook kleinere varianten van 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce verkrijgbaar. In Canada hebben deze gouden munten de status van wettig betaalmiddel, met een nominale waarde van respectievelijk 50, 20, 10 en 5 Canadese dollars. Deze waarde is slechts symbolisch, want de intrinsieke waarde is veel hoger. Die wordt immers bepaald door de goudprijs.

De gouden Maple Leaf is na de Krugerrand de meest gangbare beleggingsmunt ter wereld. De munten worden in zeer grote oplage geproduceerd en hebben daarom een relatief lage premie.

Prijshistorie

Andere klanten kochten ook