Gouden Philharmoniker 1/2 t/oz

De gouden Philharmoniker munt van 1/2 troy ounce wordt sinds 1994 geslagen door het munthuis van Oostenrijk. Deze gouden munt heeft een zuiverheid van 999.9 goud (24 karaat) en weegt omgerekend dus ongeveer 15,55 gram. Op de munt staan verschillende instrumenten van het Oostenrijkse Philharmoniker orkest afgebeeld, evenals het grote orgel dat kenmerkend is voor het orkest. De Philharmoniker is wettig betaalmiddel en heeft in de uitvoering van 1/2 troy ounce een nominale waarde van  € 50.

€ 991,49

13 stuk(s) voorradig, bij een groter aantal bedraagt de Levertijd 1 à 2 weken.

+ -

SPECIFICATIES

Philharmoniker Munt 1/2 t/oz.

Diameter 27 mm

Dikte 2.24 mm

Prijshistorie

 

Meer informatie Gouden Philharmoniker 1/2 t/oz

De gouden Philharmoniker wordt sinds 1989 geslagen door het Oostenrijkse munthuis in Wenen. De munten zijn vernoemd naar het beroemde Weens Philharmonisch orkest. Dit orkest staat wereldwijd bekend als één van de beste orkesten ter wereld. De Oostenrijkse regering wilde het orkest onsterfelijk maken door gouden en zilveren munten te laten slaan die ernaar vernoemd waren. De gouden Philharmoniker wordt geslagen uit 24 karaat goud (99,99%) en is leverbaar in vier verschillende uitvoeringen. In 1989 kwamen de munten van 1 troy ounce en 1/4 troy ounce op de markt, later volgden ook varianten van 1/10 troy ounce (1991) en van 1/2 troy ounce (1994). De munten zijn wettig betaalmiddel en hadden tot de invoering van de euro een nominale waarde in Oostenrijkse schilling. Sinds 2002 hanteert het Oostenrijkse munthuis een nominale waarde in euro's. Voor de 1 troy ounce munt is dat €100, voor de munten van 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce is die waarde respectievelijk €50, €25 en €10. In 1992, 1995 en 1996 waren de gouden Philharmonikers volgens de World Gold Council de best verkopende gouden beleggingsmunten ter wereld. Sinds 2008 slaat het Oostenrijkse munthuis ook zilveren Philharmoniker munten met een nominale waarde van €1,50 en sinds 2016 is er ook een platina Philharmoniker met een nominale waarde van €100.

EEN BESTELLING PLAATSEN

Bij GOUDSTANDAARD kunt u op vier manieren edelmetaal bestellen:

Online

Selecteer een product. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan de wereldmarktprijzen voor goud en zilver. U kunt uw order direct, simpel en veilig bevestigen en betalen per iDeal of bankoverschrijving. Na bevestiging gaan wij over tot levering conform de door u gekozen manier.

Telefonisch

U kunt ons bellen (+31 (0)88 - 46 88 488) als u specifieke wensen heeft, uw product niet in onze webshop staat of wanneer u gewoon liever telefonisch een order wilt plaatsen. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden met u door. Vervolgens ontvangt u per mail een offerte. Deze kunt u zowel per mail als per telefoon bevestigen.

Op kantoor

Wilt u eerst persoonlijk kennismaken? Wij heten u graag welkom op ons kantoor aan de Arcadialaan 16B in Alkmaar. Wilt u na het gesprek direct tot aankoop overgaan? Dan kan dat, maar wij houden onze voorraad niet aan op kantoor.

Via uw vermogensbeheerder

Vraag hem/haar naar de mogelijkheden om via ons edelmetalen aan te kopen.

LEVERING EN OPSLAG

Nadat u uw bestelling heeft gedaan wordt het volgende proces in gang gezet.

1.
Leveringsmethode kiezen

U bepaalt tijdens het aankoopproces of u uw edelmetaal thuis wilt ontvangen (verzekerde verzending via DHL) of dat u uw edelmetaal wilt laten opslaan in een van de verzekerde kluizen in Nederland of Zwitserland.

2.
Verzekerde kluisopslag

Kiest u voor de verzekerde opslagmogelijkheid, dan krijgt u bericht wanneer uw edelmetaal met de vrachtwagen meegaat en wanneer het in de kluis is aangekomen. U ontvangt een inslagformulier met de identificatiecodes die aan uw edelmetaal zijn toegekend.

3.
Uw pakketje volgen

Wanneer uw aankoop gereed ligt voor verzekerde verzending nemen wij hierover direct contact met u op. In overleg wordt er een dag voor levering met u afgesproken. Nadat uw order verstuurd is ontvangt u van ons een volgnummer. Met dit nummer kunt u op de dag van levering vanaf 08:45 een exacte levertijd opvragen bij onze koerier.