Gouden tientje

Gouden tientjes zijn Nederlandse munten met een rijke historie. De historie gaat terug tot het jaar 1818 onder het bewind van Koning Willem I. Goudstandaard levert gouden tientjes uit de periode van 1875-1933. De gouden tientjes zijn per stuk aan te schaffen en bevatten 6,048 gram puur goud

€ 362,48

Tijdelijk niet leverbaar

SPECIFICATIES

Gouden tientje

Diameter 22.5 mm

Dikte 1.31 mm

Prijshistorie

 

Meer informatie Gouden tientje

Het gouden tientje werd tot en met 1933 in grote aantallen geslagen, maar is door het loslaten van de goudstandaard iss deze munt geen wettig betaalmiddel meer. De miljoenen gouden tientjes die in de loop van de geschiedenis geslagen zijn worden vandaag de dag voor hun goudwaarde verhandeld. Deze muntstukken hebben een gewicht van 6,72 gram en een zuiverheid van 90% puur goud. Dat betekent dat ieder muntstuk 6,048 gram aan puur goud bevat. Door de economische crisis van de jaren '30 werd de gouden standaard in verschillende landen losgelaten, waaronder in Nerderland in het jaar 1936. Met ingang van dat jaar was het gouden tientje geen wettig betaalmiddel meer en werd de intrinsieke waarde van het goud hoger dan de nominale waarde van tien gulden. Vandaag de dag is het gouden tientje nog steeds erg populair onder beleggers, omdat de munt een relatief lage premie heeft ten opzichte van de goudprijs en omdat de munt ook een historische betekenis heeft die bij beleggers tot de verbeelding spreekt.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

EEN BESTELLING PLAATSEN

Bij GOUDSTANDAARD kunt u op vier manieren edelmetaal bestellen:

Online

Selecteer een product. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan de wereldmarktprijzen voor goud en zilver. U kunt uw order direct, simpel en veilig bevestigen en betalen per iDeal of bankoverschrijving. Na bevestiging gaan wij over tot levering conform de door u gekozen manier.

Telefonisch

U kunt ons bellen (+31 (0)88 - 46 88 488) als u specifieke wensen heeft, uw product niet in onze webshop staat of wanneer u gewoon liever telefonisch een order wilt plaatsen. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden met u door. Vervolgens ontvangt u per mail een offerte. Deze kunt u zowel per mail als per telefoon bevestigen.

Op kantoor

Wilt u eerst persoonlijk kennismaken? Wij heten u graag welkom op ons kantoor aan de Arcadialaan 16B in Alkmaar. Wilt u na het gesprek direct tot aankoop overgaan? Dan kan dat, maar wij houden onze voorraad niet aan op kantoor.

Via uw vermogensbeheerder

Vraag hem/haar naar de mogelijkheden om via ons edelmetalen aan te kopen.

LEVERING EN OPSLAG

Nadat u uw bestelling heeft gedaan wordt het volgende proces in gang gezet.

1.
Leveringsmethode kiezen

U bepaalt tijdens het aankoopproces of u uw edelmetaal thuis wilt ontvangen (verzekerde verzending via DHL) of dat u uw edelmetaal wilt laten opslaan in een van de verzekerde kluizen in Nederland of Zwitserland.

2.
Verzekerde kluisopslag

Kiest u voor de verzekerde opslagmogelijkheid, dan krijgt u bericht wanneer uw edelmetaal met de vrachtwagen meegaat en wanneer het in de kluis is aangekomen. U ontvangt een inslagformulier met de identificatiecodes die aan uw edelmetaal zijn toegekend.

3.
Uw pakketje volgen

Wanneer uw aankoop gereed ligt voor verzekerde verzending nemen wij hierover direct contact met u op. In overleg wordt er een dag voor levering met u afgesproken. Nadat uw order verstuurd is ontvangt u van ons een volgnummer. Met dit nummer kunt u op de dag van levering vanaf 08:45 een exacte levertijd opvragen bij onze koerier.