Betaal ik BTW over mijn aankoopbedrag?

Goud is in de basis onbelast. Zowel een aankoop van gouden munten als goudbaren is bij Goudstandaard dan ook vrijgesteld van BTW. Bij zilver ligt dit anders. In de basis moet er op zilverbaren 21% BTW worden betaald. Hierdoor zijn zilverbaren meestal geen goede keuze voor de particuliere belegger.

Zilveren munten vallen daarentegen onder de margeregeling. De marge regeling houdt in dat er enkel nog over de marge van Goudstandaard B.V. 21% BTW hoeft worden afgedragen. Dit is voor particuliere beleggers velen malen gunstiger dan wanneer er 21% BTW over de gehele waarde moet worden afgedragen. Particulieren beleggers zijn dan ook beter uit met zilveren munten dan met zilverbaren.

Het is echter ook mogelijk om zilver te kopen dat volledig is vrijgesteld van BTW. Door uw zilverbaren op te slaan in een Douane Entrepot in Zwitserland blijven uw baren onbelast. Voor deze opslag werkt Goudstandaard samen met Viamat International. Een wereldwijd, toonaangevend bedrijf in de opslag van edelmetalen. Goudstandaard biedt twee BTW-vrij zilverbaren aan. De 1000 troy oz. Zilverbaar(31.1035 kilogram) en de 100 troy ounce zilverbaar (3.11035 kilogram). Alle BTW-vrij zilverbaren zijn LBMA geacrediteerd. Hierdoor is de verhandelbaarheid van uw zilverbaar gewaarborgd.

Goudstandaard is veruit de voordeligste aanbieder van BTW-vrij zilver binnen de Benelux. Voor de aankoop van de 1000 troy ounce zilverbaar betaalt u een zeer scherpe premie van 3% boven de actuele zilverprijs. Voor de kleinere zilverbaar van 100 troy ounce betaalt u 5,5% premie.

Het is daarnaast ook zeer voordelig om uw zilver in Zwitserland op te slaan. Opslag voor BTW-vrij zilver is onbelast. U betaalt dan 1% netto op jaarbasis over de vervangingswaarde. Opslag bij Goudstandaard is tot wel 60% voordeliger dan concurrenten. Uw baren worden veilig en volledig verzekerd opgeslagen. Binnen de opslag van Viamat Internationale garandeert Goudstandaard een terugkoopgarantie. Uw zilverbaar is daarmee optimaal verhandelbaar.