China en Rusland bundelen krachten in zoektocht naar goud


China en Rusland gaan intensiever samenwerken in hun zoektocht naar goud. China National Gold Group Corporation en het Russische Polyus Gold ondertekenden vandaag namelijk een overeenkomst ter bevordering van de goudwinning in beide landen. De twee bedrijven gaan samenwerken in de exploratie van nieuwe goudreserves. Ook gaan de bedrijven hun kennis en materiaal uitwisselen ter bevordering van de exploratie.

China National Gold Group Corporation is het grootste goudmijnbedrijf in China en Polyus Gold is de grootste speler op de Russische markt. Beide bedrijven produceren voornamelijk goud voor de binnenlandse markt, aangezien er nauwelijks goud geëxporteerd wordt vanuit deze landen.

China en Rusland moedigen productie goud aan

In 2013 was China met afstand de grootste producent van goud ter wereld met een productie van 420 ton. Rusland komt op de vierde plaats met een productie van 220 ton. Beide landen voeren een pro-goud beleid. De Russische centrale bank heeft de afgelopen jaren bijna onafgebroken goud gekocht, terwijl de Chinese overheid de bevolking aanmoedigt goud te kopen.

Naast deze overeenkomst tussen deze twee goudproducenten werden er nog veel meer deals gesloten tussen Russische en Chinese bedrijven, bijvoorbeeld op het vlak van energie, transport, luchtvaart, financiën en media. Het hoort allemaal bij het staatsbezoek dat de Chinese premier Xi Jinping het afgelopen weekend aan Rusland gebracht heeft.

“Het China’s Belt and Road initiatief biedt ongeëvenaarde kansen voor de goudmijnsector. Er is voldoende ruimte voor samenwerking en we hebben voordelen te bieden op het gebied van technologie, faciliteiten, financiële middelen en talent”, zo verklaarde Song Xin van de China National Gold Group Corporation tegenover de media.

Het volledige persbericht van de samenwerking tussen Polyus en China Nation Gold is hier te vinden.


China en Rusland bundelen krachten in zoektocht naar goud