China investeert in ontwikkeling zilvermijnen Rusland


De Russische provincie Madagan en het Chinese South West Mining Company hebben een overeenkomst ondertekend voor de winning van zilver. Het Chinese mijnbouwbedrijf is bereid 400 miljoen roebels (omgerekend $8 miljoen) te investeren in de ontwikkeling van een nieuwe zilvermijn in de regio. Dat schrijft Russia Beyond the Headlines.

De provincie Madagan is rijk aan ondergrondse goud- en zilverreserves en Rusland en China hebben een gezamenlijk belang om deze bronnen aan te boren. Vorig jaar wist de mijnbouwsector in deze regio meer dan 24 ton goud en 961 ton zilver te produceren, maar als het aan China ligt mag dat in de toekomst nog wel wat meer worden.

China gaat helpen met de ontwikkeling van de verschillende zilverbronnen die luisteren naar de namen Utro, Senon en Sentyabrskoye. Die laatste twee bevatten naast zilver ook een economisch winbare hoeveelheid goud, terwijl de eerstgenoemde reserve naast zilver ook antimoon bevat. Dit is een metaal dat vooral wordt gebruikt voor batterijen, soldeerverbindingen en elektronica.

Tegen het einde van dit jaar moeten alle voorbereidingen getroffen zijn om de te beginnen met de constructie van de mijnen. Ook wordt er een weg van 130 kilometer aangelegd naar de nabijgelegen smelterij waar het edelmetaal verder verwerkt kan worden.

Madagan

Madagan is de regio van Rusland waar het meeste zilver vandaan komt. Voor wat betreft de goudproductie komt de regio op de vierde plaats. In 2013 passeerde Rusland de Verenigde Staten als derde grootste producent van goud ter wereld met een productie van bijna 255 ton. Voor wat betreft de zilverproductie staat het land op de vijfde plaats met een jaarlijkse productie van 1.700 ton, waarvan dus meer dan de helft uit Madagan afkomstig is.

Eerder deze maand schreven we op Goudstandaard over de samenwerking tussen de China National Gold Group Corporation en het Russische Polyus Gold ter bevordering van de goudwinning in beide landen. Het is duidelijk dat er door beide landen op een strategisch niveau naar goud wordt gekeken en dat de edelmetalen nog steeds een belangrijke rol vervullen.


China investeert in ontwikkeling zilvermijnen Rusland