Chinese goudverkopen gestegen door recente koersdaling
Bullionstreet schrijft dat de verkoop van goud er in China gestegen is als gevolg van de dalende goudprijs van de afgelopen weken. Volgens analisten zijn Chinezen op koopjesjacht gegaan en nemen ze meer gouden sieraden en goudbaren af. De goudprijs in China is in een maand tijd gezakt van bijna 340 naar 315 yuan per gram en staat deze nu op het laagste punt in negen maanden tijd.

De Chinezen kopen goud als cadeau voor kinderen en familieleden, een traditie die al langer bestaat. Nu steeds meer Chinezen toetreden tot de middenklasse en meer geld te besteden hebben neemt ook de vraag naar goud toe. Bullionstreet merkt op dat er zelfs rijen staan in de winkels waar goud verkocht wordt. De prijs van goud met een zuiverheid van 99,99% zakte afgelopen donderdag op de Shanghai Gold Exchange met 2,13% naar 319,04 yuan per gram. Dat was de laagste prijs sinds 12 mei vorig jaar.

Men verwacht dat de goudprijs in China binnenkort een sterke impuls krijgt, omdat de Chinese toezichthouder in januari toestemming heeft gegeven voor de introductie van een goud-ETF. Daarmee krijgen Chinese beleggers er nog een mogelijkheid bij om een positie te nemen in goud.

Chinezen zijn dol op goud