Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud naar $1.800

Goldman Sachs heeft haar koersdoel voor goud met $200 verhoogd naar $1.800 per troy ounce. Analisten van de bank verwachten dat het edelmetaal zal stijgen door het coronavirus en de lage reële rente. Ook kunnen de Amerikaanse verkiezingen de goudprijs verder aanjagen. Voor de kortere termijn heeft de bank haar koersdoel ook verhoogd, naar $1.700 per troy ounce voor drie maanden en $1.750 per troy ounce voor zes maanden. Het oude koersdoel voor deze termijnen was $1.600, een prijsniveau dat we inmiddels zijn gepasseerd.

Op het moment van schrijven staat de goudprijs op $1.620 per troy ounce. Begin deze week steeg de koers zelfs naar $1.660, het hoogste niveau in zeven jaar tijd. Sinds het begin van dit jaar is de prijs van het edelmetaal al meer dan 8% gestegen, omdat beleggers zich zorgen maken over de economische impact van het coronavirus. Beleggers verwachten dat centrale banken en overheden een mogelijke crisis zullen bestrijden met nieuwe stimuleringsmaatregelen. 

Goud versus aandelen

Analist Mikhail Sprogis van Goldman Sachs merkt op dat goud nu beter presteert dan traditionele veilige haven valuta zoals de Japanse yen en de Zwitserse frank. Sinds het record van begin deze week is de goudprijs weer wat gedaald, maar veel minder hard dan de aandelenmarkt. De beurzen in de Verenigde Staten en Europa hebben in zes dagen tijd al meer dan 10% van hun waarde verloren. Goud verloor in dezelfde periode slechts een paar procent.

Goldman Sachs verhoogt koersdoel goud naar $1.800 per troy ounce (Bron: Bloomberg)