Hoge rendementen in de zoektocht naar goud en zilver

In een Tesla Model S zit ruim 75 kilo nikkel, dat hierdoor zo langzamerhand best zeldzaam spul is. Niet voor niets uitte Elon Musk al eens zijn zorgen over de beschikbaarheid van het metaal. En niet voor niets werden twee Australische exploratiebedrijfjes direct honderden miljoenen meer waard toen ze op een ader stuitten.

Nadat Peter Vermeulen en Douwe van Hees met Plethora Precious Metals al in zoekende bedrijven investeerden, zetten ze nu met Plethora Private Equity ook zelf dergelijke zoektochten op. ‘Zo staan we in Zweden misschien wel aan de vooravond van eenzelfde ontdekking als in Australië’, aldus Vermeulen.

‘We zoeken daar rond een reeks mijnen waar ze honderd jaar geleden een beetje met de hand hebben gegraven, maar waar sindsdien niemand meer echt goed heeft gekeken. En dat terwijl onze geologen denken dat er in die heel specifieke setting enorme nikkelafzettingen kunnen zijn ontstaan. Vorig jaar zijn we met een helikopter vol geavanceerde apparatuur over dat gebied gevlogen en ook die data zien er hoopvol uit. Dus gaan we nu op dertien plekken proefboringen doen.’

Plethora Private Equity

Plethora Private Equity is specialist op dit gebied, want dit fonds zoekt samen met een twintigtal talentvolle geologen wereldwijd naar nieuwe grondstofontdekkingen. Van goud en zilver tot koper en nikkel. En met succes, want het fonds heeft sinds de lancering twee jaar geleden al ruim 36% rendement behaald. Ook groeide het fonds sinds de oprichting in januari 2018 sterk in omvang. Begon het in 2018 nog met €1 miljoen aan eigen geld, inmiddels beheert het al bijna €10 miljoen.

Eerder deze maand ging één van de investeringen van het fonds, Reyna Silver, naar de beurs van Canada. In de zomer van vorig jaar investeerde het fonds in Reyna op 10 Canadese dollarcent en er staat nu ruim 60 cent op de borden. Precies de sprong van gemiddeld 4 tot 5x die het fonds gemiddeld ziet in de gang van privaat naar publiek.

De oprichters van het fonds, Douwe van Hees en Peter Vermeulen, hebben al jaren ervaring in deze sector. Zo lanceerden ze in 2014 het Plethora Precious Metals Fund, dat zeer succesvol investeert in kleine exploratiebedrijven. Dit fonds haalde sinds de oprichting een gemiddeld jaarlijks rendement van 19%, waarmee zij de markt ruimschoots versloegen. Met kennis van de markt en een netwerk van zeer ervaren geologen weten ze het kaf van het koren te scheiden.

Deelnemen?

Om verder te kunnen groeien opent Plethora Private Equity nu een nieuwe investeringsronde. Deelname aan het fonds kan vanaf €100.000 en inschrijvingen zijn per kwartaal. We nodigen u graag uit om meer te weten te komen over ons fonds. Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie over het fonds? Dat kan telefonisch via 030-2077720 of rechtstreeks met Peter Vermeulen (0613011760) en per e-mail via vermeulen@plethora-pe.com. Ook bent u van harte welkom op het kantoor op de Maliebaan in Utrecht.

Disclaimer: De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Peildatum rendement PPM: 19/06/2020. Peildatum rendement PPE: 30/04/2020.

Goudstandaard ontvangt een vergoeding van de aanbieder

Klik hier als u meer informatie wilt ontvangen