HSBC verhoogt verwachting zilverprijs voor 2013 en 2014
HSBC heeft haar verwachting voor de zilverprijs in 2013 en 2014 naar boven bijgesteld. Dit jaar verwacht de bank een prijs van $33 per troy ounce, een dollar meer dan de $32 waar ze eerder rekening mee hielden. Voor 2014 zijn de verwachtingen ook naar boven bijgesteld, van $28 naar $31 per troy ounce. Dat lezen we op Bullionstreet.

Analist James Steel van HSBC verwacht dat de zilverprijs dit jaar zal stijgen als gevolg van meer industriële vraag, een stabiele vraag van beleggers naar ETF’s gebaseerd op zogeheten ‘hard assets’ en een sterke vraag naar zilveren munten en zilverbaren. Ook heeft de markt voor zilveren juwelen een bodem laten zien, zo denkt de edelmetaalanalist. Het is opvallend dat de zilverprijs, ondanks sterke vraag vanuit zowel de industrie als de beleggerswereld, volgens HSBC niet veel van zijn plek zal komen. De zilverprijs is nu $30,85 per troy ounce (€740 per kilo) en heeft in de afgelopen twaalf maanden bijna 8,5% verloren in dollars en zelfs 10% in euro’s. Als de verwachting van HSBC uitkomt, dan zou zilver vanaf het huidige niveau nog 10% in prijs kunnen stijgen in 2013.

Volatiliteit
Steel verwacht wel een hoge volatiliteit, want hij noemt een trading range van $27 tot $37 voor de zilverprijs in 2013. Een rally in de zilverprijs kan volgens James Steel afgeremd worden door groeiende mijnproductie, meer recycling van zilver en een reactie van consumenten op de hogere prijs. Hij ziet de monetaire verruiming door centrale banken als een belangrijke driver voor een hogere zilverprijs. HSBC is één van de vijf bullion banks die zilver in bewaring heeft voor de handel in termijncontracten op de COMEX.

HSBC verwacht licht hogere zilverprijs in 2013