Plethora Private Equity opent nieuwe investeringsronde

De beheerder van het succesvolle Nederlandse beleggingsfonds Plethora Precious Metals lanceerde vorig jaar een nieuw fonds, genaamd Plethora Private Equity. Dit nieuwe private equity fonds investeert wereldwijd in kansrijke exploratiebedrijven, die in verschillende delen van de wereld zoeken naar edelmetalen zoals goud en zilver en basismetalen zoals koper, nikkel en zink.

De mensen achter Plethora Precious Metals hebben al jaren ervaring in de goudmijnsector en hebben de kennis en expertise in huis om de meest interessante bedrijven in deze sector uit te zoeken. Daarmee behaalde ze in de afgelopen zes jaar een totaal rendement van meer dan 500%, waarmee ze het veel beter deden dan het marktgemiddelde. Met dat resultaat wisten ze ook de aandacht van de financiële nieuwssite Bloomberg te trekken.

Plethora Private Equity

Met de lancering van Plethora Private Equity slaat het beleggingsfonds een nieuwe richting in. Dit fonds investeert in beginnende exploratiefondsen die beheerd worden door geologen. Het richt zich specifiek op kansrijke exploratiebedrijven, die in verschillende delen van de wereld zoeken naar nieuwe bronnen voor de winning van onder andere goud en zilver.

Dit nieuwe fonds werd opgericht met €1,1 miljoen aan startkapitaal van de oprichters en haalde vervolgens ook geld op bij beleggers. Momenteel beschikt het Plethora Private Equity fonds over een beheerd vermogen van €6,2 miljoen. Dat geld is geïnvesteerd in negen verschillende exploratiebedrijven, onder meer in Canada, Zweden en de Verenigde Staten.

Het Plethora Private Equity fonds heeft sinds de lancering al een rendement van 25,9% behaald. De verwachting is dat vanaf volgend jaar de eerste exploratiebedrijven een beursgang kunnen maken. Van de gerealiseerde winst wordt de helft uitgekeerd aan participanten, terwijl de andere helft in de fonds blijft om nieuwe projecten op te starten.

Deelnemen?

Om verder te kunnen groeien opent het Plethora Private Equity fonds een nieuwe investeringsronde. De deadline voor deze nieuwe investeringsronde is vastgesteld op 1 oktober 2019. Deelname aan het fonds kan vanaf €100.000. Inschrijvingen zijn per kwartaal. Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie over het fonds? Neem dan contact op met het fonds. Dat kan telefonisch via 030-2077720 en per e-mail via info@plethora-pe.com.

Disclaimer: De waarde van de belegging kan fluctueren. De deelnemer kan geld verliezen op deze belegging. Rendementen behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. U belegt buiten het toezicht van de AFM. Zie het Essential Information Document en het Information Memorandum van de aanbieder voor de volledige disclaimer: https://plethora-pe.com/fund-documents/

Goudstandaard ontvangt een vergoeding van de aanbieder.