Plethora Private Equity opent nieuwe investeringsronde

De beheerder van het succesvolle Nederlandse beleggingsfonds Plethora Precious Metals lanceerde twee jaar geleden een nieuw fonds, genaamd Plethora Private Equity. Dit nieuwe private equity fonds investeert wereldwijd in kansrijke exploratiebedrijven, die in verschillende delen van de wereld zoeken naar edelmetalen zoals goud en zilver en basismetalen zoals koper, nikkel en zink.

De mensen achter Plethora Precious Metals, Douwe van Hees en Peter Vermeulen, hebben al jaren ervaring in de goudmijnsector en hebben de kennis en expertise in huis om de meest interessante bedrijven in deze sector uit te zoeken. Daarmee behaalde ze sinds 2012 een gemiddeld jaarlijks rendement van 19%, waarmee ze het veel beter deden dan het marktgemiddelde.

Plethora Private Equity

Met de lancering van Plethora Private Equity slaan Van Hees en Vermeulen een nieuwe richting in. Dit fonds investeert tezamen met talentvolle geologen in beginnende exploratiebedrijven. Het richt zich specifiek op kansrijke exploratiebedrijven, die wereldwijd zoeken naar nieuwe bronnen voor de winning van onder andere goud en zilver.

Dit nieuwe fonds werd opgericht met €1,1 miljoen aan startkapitaal van de oprichters en haalde vervolgens ook geld op bij beleggers. Momenteel beschikt het Plethora Private Equity fonds over een beheerd vermogen van €8,8 miljoen. Dat geld is geïnvesteerd in elf verschillende exploratiebedrijven, onder meer in Canada, Zweden en de Verenigde Staten.

Het Plethora Private Equity fonds behaalde sinds de lancering al een positief rendement van 36,4%. De verwachting is dat in de komende twaalf maanden de eerste investeringen hun vruchten af gaan werpen. Van de gerealiseerde winst wordt de helft uitgekeerd aan participanten, terwijl de andere helft in de fonds blijft om nieuwe projecten op te starten.

Deelnemen?

Om verder te kunnen groeien opent het Plethora Private Equity fonds een nieuwe investeringsronde. De deadline voor deze nieuwe investeringsronde is vastgesteld op 1 juli 2020. Deelname aan het fonds kan vanaf €100.000. Inschrijvingen zijn per kwartaal. Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie over het fonds? Neem dan contact op met het fonds. Dat kan telefonisch via 030-2077720 of 06-13011760 (Peter Vermeulen) en per e-mail via vermeulen@plethora-pe.com.

Disclaimer: De waarde van de belegging kan fluctueren. De deelnemer kan geld verliezen op deze belegging. Rendementen behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. U belegt buiten het toezicht van de AFM. Zie het Essential Information Document en het Information Memorandum van de aanbieder voor de volledige disclaimer: https://plethora-pe.com/fund-documents/

Goudstandaard ontvangt een vergoeding van de aanbieder.