Scotiabank stopt met handel in edelmetalen

Bank of Nova Scotia, beter bekend als Scotiabank, heeft deze week besloten uit de markt voor edelmetalen te stappen. Daarmee verdwijnt een vertrouwde naam uit de wereld van banken die edelmetalen verhandelen. De werknemers van de bank die op deze afdeling werkten kregen dinsdag te horen dat hun functie komt te vervallen. Scotiabank was jarenlang een van de grootste kredietverleners in de fysieke goudmarkt, met een geschiedenis die teruggaat tot 1684. In dat jaar begon Mocatta Bullion in Londen goud te verhandelen, dat in 1997 werd overgenomen door het Canadese Scotiabank.

Op het hoogtepunt was Scotiabank een wereldwijde speler in de goudmarkt. Er werkten toen meer dan honderd werknemers op deze afdeling, verspreid over kantoren in New York, Londen, India en Hong Kong. De laatste jaren heeft de bank haar activiteiten in deze markt echter in hoog tempo afgebouwd. De bank probeerde nog een partij te vinden die deze activiteiten wilde overnemen, maar dat is niet gelukt.

Scotiabank stapt uit de goudhandel

Scotiabank behoort tot de groep van vijf banken die goud verhandelen en daarmee de dagelijkse goudprijs fixing bepalen. Ook was het één van de twaalf spelers die liquiditeit verschaften aan de fysieke goudmarkt in Londen. De bank zal begin volgend jaar haar activiteiten in de goudmarkt afwikkelen. Er werkten nog slechts 15 mensen op de afdeling van edelmetalen. Een aantal daarvan wordt overgeplaatst naar een andere functie, een gedeelte zal de bank verlaten.

Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines