Tastbare bezittingen nog nooit zo ondergewaardeerd


Tastbare bezittingen zoals vastgoed, antiek, goud en grondstoffen zijn tenminste de afgelopen 90 jaar niet eerder zo goedkoop geweest als nu. Niet in absolute termen, maar in verhouding tot de prijzen van financiële activa als staatsobligaties en aandelen van grote bedrijven. Dat blijkt uit een data-analyse van de Amerikaanse zakenbank Bank of America Merrill Lynch.

De laatste keer dat tastbare bezittingen zo goedkoop waren was aan het einde van de jaren negentig, een tijdperk dat gekenmerkt werd door een extreem hoge waardering van (technologie)aandelen en een uitzonderlijk lage waardering voor edelmetalen.

Vlucht naar hard assets moet nog beginnen

Het is op zijn minst bizar te noemen dat de massa, ondanks de financiële crisis van 2008 en alle stimulering door centrale banken, nog steeds meer waarde lijkt toe te kennen aan financiële activa dan aan tastbare bezittingen. De vlucht naar hard assets is nog niet eens begonnen! Ook niet bij de huidige goudprijs van bijna $1.260 per troy ounce…

Tastbare bezittingen nog nooit zo goedkoop ten opzichte van financiële activa als nu (Bron: Bank of America Merrill Lynch, via twitter)

Deze bijdrage is afkomstig van Marketupdate