UBS verwacht stijging goudprijs naar $1.600 per troy ounce

Goud zal blijven profiteren van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China en van nieuwe stimulering door centrale banken. Dat schrijft de Zwitserse bank UBS in een rapport dat maandag naar buiten werd gebracht. De bank verwacht dat de goudprijs binnen drie maanden verder zal stijgen tot $1.600 per troy ounce. Daarmee sluit de bank zich aan bij Goldman Sachs, die ook een prijs van $1.600 per troy ounce verwachten.

Analisten Giovanni Staunovo en Wayne Gordon van de afdeling vermogensbeheer bij UBS schrijven in het rapport het volgende over hun positieve koersdoel voor goud.

"De handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China is tot een hoger niveau geëscaleerd. Goud heeft bewezen de eigenschappen van een veilige haven te bezitten. We blijven daarom long op het edelmetaal, een positie die we halverwege mei hebben ingenomen.

Het grootste risico voor ons koersdoel is een mogelijke stap terug door Trump of concessie en de-escalatie door China. Dat kan de weg vrij maken naar een nieuw handelsakkoord vooruitlopend op de presidentsverkiezingen in 2020."

Goudprijs naar $1.600 per troy ounce

UBS heeft haar koersdoel voor goud voor de komende drie maanden herzien naar $1.450 tot $1.600 per troy ounce. Voor de komende zes en twaalf maanden hanteren de analisten koersdoelen van respectievelijk $1.600 en $1.650 per troy ounce. Eerder ging de bank nog uit van koersdoelen van $1.500 voor beide langere termijnen.

De goudprijs bereikte maandagochtend een nieuw record in euro's, nadat Trump had gezegd dat hij hogere importheffingen wil voor Chinese goederen. Als gevolg van deze importheffingen doken de Amerikaanse beurzen vrijdag al in het rood. Ook zorgde het nieuws voor een vlucht naar staatsobligaties.

Sinds het begin van dit jaar is de goudprijs in euro's al meer dan 20% gestegen. In verschillende valuta staat de prijs al op recordhoogte. Beleggers zoeken hun toevlucht in goud, omdat ze rekening houden met nieuwe monetaire stimulering door centrale banken. Ook zien ze meer risico's voor de wereldeconomie.

UBS verwacht stijging goudprijs naar $1.600 per troy ounce (Bron: Bloomberg)