US Mint Silver Eagle van 2012 uitverkocht bij US Mint
<<IMAGE_RIGHT>>Handelaren die rechtstreeks afnemen bij de US Mint kunnen de laatste weken van het jaar geen Silver Eagle munten meer kopen. De US Mint heeft de productie van de 2012 Silver Eagle stopgezet en zal begin volgend jaar de productie van de 2013 editie opstarten. De Amerikaanse munt is al volledig door de voorraad van zilveren Eagle munten heen en kan daarom tot begin volgend jaar niets uitleveren. Vanaf 7 januari begint de Mint met de levering van 2013 Silver Eagle’s, de bekende zilveren beleggingsmunten van 1 troy ounce met een zuiverheid van 99,9%.

De US Mint verkoopt deze beleggingsmunten niet rechtstreeks aan het publiek, maar doet dat via een aantal grote dealers. Die verkopen de munten vervolgens zelf en leveren ook aan andere winkels die de munten in hun assortiment willen opnemen.

In 2012 werden er minder Silver Eagle munten verkocht dan in 2011, het jaar waarop de zilverprijs bijna het oude record verbrak. Vorig jaar tikte de US Mint bijna de 40 miljoen aan, voor dit jaar staat de teller op 33,75 miljoen. Door goede verkoopcijfers in november moest de US Mint haar productie voor de 1 troy ounce en de 1/10 troy ounce Gold Eagle beleggingsmunten opschroeven om te voorkomen dat de voorraad zou opdrogen. Voor de Silver Eagle werd geen aanpassing gemaakt aan het productieschema, waardoor de voorraad van deze munten wel opraakt.

Bron: Coinupdate