US Mint verkoopt bijna 11 miljoen Silver Eagles in twee maanden
De US Mint heeft in de eerste twee maanden een recordhoeveelheid goud en zilver verkocht. De maand februari is bijna afgelopen en de teller staat op het moment van schrijven op bijna 11 miljoen Silver Eagle munten in totaal 228.000 troy ounce aan gouden Eagle en Buffalo munten. Niet eerder in de geschiedenis van de US Mint werden er in de eerste twee maanden van het jaar zoveel zilveren munten verkocht als in het afgelopen jaar. In 1999 werden er voor het laatst zoveel gouden munten verkocht gedurende de eerste twee maanden.
 
De US Mint verkocht in januari al een recordhoeveelheid van bijna 7,5 miljoen Silver Eagle muntstukken. Dit jaar zal ook de maand februari een record verbreken, want met 3.368.000 troy ounce aan zilveren munten overtreft deze maand alle voorgaande februarimaanden. In het recordjaar 2011 werden er 3,24 miljoen Silver Eagle munten verkocht in de kortste maand van het jaar. In minder dan twee maanden heeft de US Mint al bijna 11 miljoen zilveren muntstukken verkocht, een derde van de hele jaarproductie van 2012! In januari werd de verkoop van de Silver Eagle zelfs even stopgezet omdat de US Mint niet aan de vraag kon voldoen. Er waren te weinig ‘blanks’ ingekocht om munten van te slaan.
 
 

US Mint verkocht dit jaar al bijna 11 miljoen Silver Eagle munten


Sterke vraag naar fysiek metaal
De daling van de goudprijs van de afgelopen vier maanden en de lagere toppen en bodems die we al vanaf oktober zien in de zilverprijs schrikken de klanten blijkbaar niet af, integendeel. Ook in China wordt momenteel veel goud gekocht, zoals we eerder deze week al schreven. Gisteren schreven we dat centrale banken, waaronder die van Rusland en Kazachstan, ook massaal goud kopen.
 

US Mint verkoopt recordhoeveelheid zilver in eerste twee maanden van dit jaar