Verkopen Perth Mint op hoogste niveau in vijf jaar tijd

Niet alleen de US Mint heeft het heel erg druk gekregen sinds de prijsdaling van goud op 12 en 15 april. Ook bij de Perth Mint in Australië worden er overuren gemaakt om aan de vraag naar fysiek goud te voldoen. Vooral vanuit de VS is er heel veel vraag naar de producten van de Perth Mint, zoals de gouden Kangaroo munt en de zilveren Lunar, Kookaburra en Koala varianten.

Ron Currie van de Perth Mint liet weten dat de Perth Mint ook in het weekend zal produceren, zodat men aan de toegenomen vraag kan voldoen. Het Australische munthuis, dat in 1899 haar deuren opende, heeft het in jaren niet meer zo druk gehad als nu. Door de fabriek ook in de weekenden open te houden kan er meer voorraad worden aangelegd en kunnen opgestapelde bestellingen sneller afgehandeld worden.

De goudprijs daalde twee weken geleden met 14%, de grootste 2-daagse prijsdaling sinds 1983. Deze prijsdaling werd door velen aangegrepen als een kans om meer fysiek goud te kopen. Een korting als deze doet zich niet zo vaak voor en velen denken dat de prijs weer gaat stijgen.

"In de VS zit genoeg geld om goud te kopen en dat doen mensen nu ook. We hebben het extreem druk in de Amerikaanse markt", aldus Currie.

De gouden en zilveren munten van de Perth Mint zijn wereldwijd verkrijgbaar en worden door beleggers gezien als een goed alternatief voor de beleggingsmunten van de Amerikaanse en Canadese munthuizen. Ook verzamelaars kopen graag producten van de Perth Mint, omdat dit munthuis een bijzonder breed assortiment voert.

De Perth Mint levert ook goud aan de Aziatische markt, waar de vraag naar fysiek goud ook heel groot was na de prijsdaling in april. Wereldwijd werden er meer gouden munten en goudbaren verkocht, terwijl goudgerelateerde beleggingen als ETF's en mijnaandelen in de verkoop gedaan werden. De vraag naar fysiek goud was zelfs zo groot dat de US Mint tijdelijk gestopt is met de productie van de kleinste gouden Eagle van 1/10 troy ounce.