• Waardoor ontstaan tekorten aan zilveren munten?

  15 aug. 2014 08:05:00

 • US Mint ziet verkoop gouden munten dalen

  Datum

  De US Mint verkoopt dit jaar veel minder gouden munten dan in de afgelopen jaren, zo blijkt uit een analyse van de verkoopcijfers van het munthuis. Van januari tot en met juli werd er voor slechts 413.000 troy ounce aan gouden munten geproduceerd en verkocht. Als we de cijfers vanaf 2008 erbij pakken zien we dat de verkoop van gouden Eagle's en gouden Buffalo's alleen in 2008 trager verliep dan in 2014. De verkoop van zilveren munten loopt dit jaar een stuk beter.

 • GFMS ziet vraag naar gouden juwelen in China afnemen

  Datum

  De Chinese vraag naar goud voor juwelen liet in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst in acht jaar tijd een daling zien. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die Thomson Reuters GFMS deze week bekendmaakte. Dit jaar kan de vraag naar gouden sieraden in China tot 20% lager uitvallen dan vorig jaar, aldus het GFMS.

 • Rusland kocht in juni 500.000 troy ounce goud

  Datum

  De centrale bank van Rusland heeft in de maand juni 500.000 troy ounce goud (15,55 ton) aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die de centrale bank onlangs heeft vrijgegeven. Een maand eerder voegde het land al 9,5 ton aan de goudvoorraad toe en in de afgelopen drie maanden kocht Rusland in totaal 46,65 ton goud op.

 • Sentiment in zilvermarkt naar dieptepunt

  Datum

 • Goudimport India daalt naar 670 ton

  Datum

  India heeft in het financiële jaar 2013-2014, dat eindigde in maart, veel minder goud geïmporteerd dan een jaar eerder. Als gevolg van de hoge importheffing en het omstreden importquotum kwam er via de officiële kanalen veel minder goud binnen dan normaal. Het afgelopen financiële jaar was het totale importvolume 670,4 ton, tegenover 1013,9 ton in het jaar daarvoor.

 • Centrale banken blijven goud kopen

  Datum

  Centrale banken hebben in mei opnieuw netto goud aan hun balans toegevoegd. Opnieuw zijn het bekende namen die de grootste aankopen voor hun rekening namen. Cijfers van de World Gold Council laten zien dat Rusland in mei 9,5 ton goud aan haar reserves heeft toegevoegd, waarmee haar totale goudvoorraad op 1077,9 ton komt.

 • Perth Mint ziet verkoop goud dalen

  Datum

  De Australische Perth Mint heeft in juni 9% meer goud verkocht dan in de maand mei, zo blijkt uit cijfers die het munthuis naar buiten heeft gebracht. Er werd de afgelopen maand in totaal voor 39.405 troy ounce aan gouden munten en goudbaren verkocht. Vergeleken met de maand daarvoor is dat een stijging, maar in vergelijking met dezelfde maand van vorig jaar is het een daling van 16,2%.