• Documentaire: 'Ik wil mijn geld terug'

  17 dec. 2012 22:02:02

 • Gouden Hercules munt beperkt beschikbaar

  Datum

 • Stem op het ontwerp van de 2013 Platinum Eagle munt

  Datum

  De US Mint heeft onlangs negen verschillende ontwerpen aangeleverd voor de voor de 2013 American Platinum Eagle. In tegenstelling tot de Gold Eagle en Silver Eagle beleggingsmunten kiest de Amerikaanse munt voor de platina uitvoering elk jaar een ander ontwerp. De American Platinum Eagle blijft een niche product waarvan jaarlijks enkele duizenden of tienduizenden exemplaren verkocht worden.

 • Frankrijk introduceert gouden munt van €5000

  Datum

  De Franse munt heeft deze maand een nieuwe gouden verzamelmunt gelanceerd met een nominale waarde van maar liefst €5.000. Daarmee is het de munt met de hoogste nominale waarde die ooit binnen de eurozone is geslagen. De munt wordt in zeer beperkte oplage geslagen uit zuiver 24 karaat goud en heeft een gewicht van 75 gram (2,41 troy ounce). De diameter is 45 millimeter.

 • Hoe komt de zilverprijs tot stand?

  Datum

  De spotprijs van zilver komt tot stand op de internationale termijnmarkt, waar vraag en aanbod op elkaar worden afgestemd door middel van termijncontracten, opties op dergelijke contracten en de zogeheten over-the-counter (OTC) handel tussen verschillende partijen.

 • De LBMA en de Fixing van goud en zilverprijzen

  Datum

  De London Bullion Market Association is het concentratiepunt voor de mondiale handel in goud en zilver. Handelen op de LBMA markt is alleen mogelijk als je bent aangemeld bij de LBMA waarop de Bank of England toezicht houdt. Het merendeel van de klanten betreft grote internationale banken of bullion-dealers en smelterijen. Het LBMA- uitgangspunt: achter elke transactie ligt een fysiek product daadwerkelijk in een kluis van een aangesloten LBMA-partij. Ontvangst en betaling voor zowel goud als zilver vindt twee dagen na de deal plaats

 • Metalor bouwt goudsmelterij in Singapore

  Datum

 • Column: Eindelijk voorbij

  Datum