• Wat is er aan de hand op de aandelenmarkt?

  22 dec. 2018 10:58:00

 • Openingstijden Goudstandaard tijdens de feestdagen

  In verband met de feestdagen is het kantoor van Goudstandaard op dinsdag 25 december en woensdag 26 december gesloten. Ook zijn we op 31 december en 1 januari gesloten. Wel kunt u tijdens de feestdagen een bestelling plaatsen via de website. Houd er echter rekening mee dat uw bestelling tijdens deze periode mogelijk iets later wordt afgeleverd.

  Datum

 • Duitsland leent extra geld om noodfonds banken aan te vullen

  De Duitse regering moet volgend jaar ongeveer 15% meer geld lenen dan dit jaar om het Duitse noodfonds voor banken opnieuw aan te vullen. Dit noodfonds werd kort na het uitbreken van de financiële crisis opgericht als vangnet voor de bankensector.

  Datum

 • Verkoopcijfers US Mint naar laagste niveau sinds 2007

  Het Amerikaanse munthuis heeft dit jaar opnieuw minder gouden en zilveren beleggingsmunten verkocht dan vorig jaar. De US Mint produceerde dit jaar voor 244.500 troy ounce aan gouden Eagle munten, het laagste niveau sinds 2007. De productie van zilveren Eagle munten bleef steken op 15,56 miljoen exemplaren, eveneens het laagste niveau sinds 2007.

  Datum

 • Goudmijnaandelen profiteren van onrust aandelenmarkt

  De goudmijnaandelen lijken te ontsnappen aan het negatieve sentiment op de beurs. Terwijl de Amerikaanse Dow Jones en S&P 500 deze maand al meer dan 7% verloren bereikte het grootste fonds van goudmijnaandelen het hoogste niveau in vier maanden. De goudmijnaandelen profiteren van de goudprijs, die door de onzekerheid op de beurs weer wat gestegen is.

  Datum

 • Is het einde van de dollar als wereldmunt in zicht?

  Past de dominante rol van de dollar nog wel bij de hedendaagse multipolaire wereldorde? En zijn de goudaankopen van de afgelopen jaren door verschillende centrale banken een aanwijzing dat het einde van dit monetaire systeem in zicht is? Een interessant gesprek tussen Paul Buitink en Willem Middelkoop bij Café Weltschmerz.

  Datum

 • Hoe veilig zijn aandelen?

  De laatste jaren is er veel kritiek geweest op de vermogensbelasting in Nederland, omdat de Belastingdienst nog steeds uitgaat van een onrealistisch hoog fictief rendement. De overheid ging er de laatste jaren van uit dat je als belegger zonder risico 4% rendement haalt, terwijl de rente op staatsobligaties en spaarrekeningen inmiddels dichter bij 0% ligt.

  Datum

 • FTM evenement: Tien jaar na de crisis

  Het is alweer tien jaar geleden dat met het omvallen Lehman Brothers de grootste financiële crisis sinds de jaren dertig uitbrak. Tien jaar later lijkt de economie weer als vanouds te groeien, maar toch is er nog steeds onzekerheid. De schulden zijn wereldwijd nog hoger dan voor de crisis, terwijl we juist schulden moesten afbouwen. Ook zijn centrale banken nog maar net begonnen met het terugdraaien van hun stimuleringsprogramma's.

  Datum

 • China leent goedkoper dan de VS

  China leent voor het eerst goedkoper dan de Verenigde Staten. Cijfers van Bloomberg laten zien dat de Amerikaanse overheid eind november bijna 2,7% rente moest betalen om voor één jaar geld te lenen, terwijl de Chinese overheid op dat moment 2,5% moest betalen op te halen bij beleggers. Dat is opvallend, want de Verenigde Staten hebben al decennia lang een reputatie hooggehouden als het gaat om kredietwaardigheid.

  Datum

 • Column: Teveel belastingen

  Deze week kwam de OESO met een nieuw rapport over de belastingdruk in de belangrijkste Westerse economieën. De conclusie van het onderzoek was dat de collectieve lastendruk in 2017 opnieuw was gestegen, naar een record van gemiddeld 34,2%. Nederland komt met 38,8% op de negende plaats in de ranglijst van alle 34 landen als het aankomt op de collectieve lastendruk. Kijken we alleen naar de lastendruk op burgers, dan komt ons land zelfs op de vijfde plaats.

  Datum