Steeds meer spaarders en beleggers stellen zich de vraag: Is het verstandig om goud te kopen? Die vraag beantwoorden we graag voor u.

Rente blijft laag
Centrale banken hebben toegezegd de rente nog heel lang heel laag te houden. Daardoor krijgt u steeds minder rente over uw spaargeld. Als we het effect van inflatie doorberekenen gaat u er als spaarders zelfs op achteruit. Daarmee wordt het minder aantrekkelijk om een groot bedrag op een spaarrekening te laten staan. Tegelijkertijd moet uw pensioenfonds extra risico nemen om voldoende rendement te halen uit haar beleggingen, want dat rendement komt niet meer van Nederlandse en Duitse staatsobligaties. De lage rente is dus negatief voor de spaarder.

Spaarders moeten banken redden
Vermogende spaarders moeten tegenwoordig hun verlies moeten nemen als een bank dreigt om te vallen. Denk aan de redding van de SNS Bank en de verschillende banken op Cyprus. Vermogende spaarders en obligatiehouders van de banken leden grote verliezen. Een recent rapport van de Bank of International Settlements (BIS) beschreef tot in detail dat vermogende spaarders en andere crediteuren van de bank verlies moeten nemen als het mis gaat met een bank. Voor vermogende spaarders die meer dan