Zilveren Eagle munt 1 t/oz. (type 2)

De American Silver Eagle munt is een van de bekendste zilveren beleggingsmunten ter wereld. Deze munt weegt 1 troy ounce (31,103 gram) en is geslagen in puur zilver. De munten zitten per 20 stuks in een tube verpakt en per 500 stuks in een monsterbox. Op de zilveren Eagle zit een hogere premie dan op de andere munten maar desondanks wordt deze munt veel verhandeld wereldwijd. 

€ 43,21

Tijdelijk niet leverbaar

SPECIFICATIES

Zilveren Philharmoniker 1 t/oz

Diameter 40.6 mm

Dikte 2.8 mm

Prijshistorie

 

Meer informatie Zilveren Eagle munt 1 t/oz. (type 2)

De zilveren Eagle munten worden elk jaar opnieuw uitgegeven door de US mint uit Amerika. De US mint heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Washington, hier worden voornamelijk gouden munten geslagen. Daarnaast zijn er nog 5 andere vestigingen door het hele land. Het is mogelijk om deze fabrieken te bezoeken, hier kunt u een kleine rondleiding krijgen door de fabrieken. De zilveren Eagle wordt sinds 1986 uitgegeven door de US mint. Sommige jaartallen zijn meer gewild dan andere jaartallen, dit komt doordat sommige ervan minder zijn gemaakt. Een goed voorbeeld hiervan is de Eagle munt uit 1996. In 1996 bestond de zilveren Eagle 10 jaar. De munten van dit jaar zijn dan ook erg gewild onder verzamelaars. Ook de munten uit 1986 zijn zeer populair omdat dat de eerste versie is van de zilveren Eagle. De zilveren Eagle wordt geslagen op drie verschillende locaties in de verenigde staten, namelijk in Philadelphia, San Francisco en West Point, New York. De American Silver Eagle is een offiecele munt in Amerika. De munt is een wettig betaalmiddel in de VS met een waarde van 1 dollar. Voor de voorzijde van de zilveren Eagle munten is het klassieke ontwerp gebruikt van Adoplh A. Weinman, Dit is het ontwerp dat tussen 1916 en 1947 werd gebruikt op de half dollar-munten. Dit ontwerp, De voorzijde van de American Silver Eagle toont “Lady Liberty” met in haar rechterhand een fakkel, het symbool van vrijheid. In haar linkerhand draagt ze een olijftak, het symbool van vrede. Op de achterzijde van de zilveren munt is een heraldische Amerikaanse zeearend met schild en dertien vijfpuntige sterren.

Andere producten die mogelijk iets voor u zijn!

EEN BESTELLING PLAATSEN

Bij GOUDSTANDAARD kunt u op vier manieren edelmetaal bestellen:

Online

Selecteer een product. Al onze producten zijn real time gekoppeld aan de wereldmarktprijzen voor goud en zilver. U kunt uw order direct, simpel en veilig bevestigen en betalen per iDeal of bankoverschrijving. Na bevestiging gaan wij over tot levering conform de door u gekozen manier.

Telefonisch

U kunt ons bellen (+31 (0)88 - 46 88 488) als u specifieke wensen heeft, uw product niet in onze webshop staat of wanneer u gewoon liever telefonisch een order wilt plaatsen. Wij nemen graag samen met u de mogelijkheden met u door. Vervolgens ontvangt u per mail een offerte. Deze kunt u zowel per mail als per telefoon bevestigen.

Op kantoor

Wilt u eerst persoonlijk kennismaken? Wij heten u graag welkom op ons kantoor aan de Arcadialaan 16B in Alkmaar. Wilt u na het gesprek direct tot aankoop overgaan? Dan kan dat, maar wij houden onze voorraad niet aan op kantoor.

Via uw vermogensbeheerder

Vraag hem/haar naar de mogelijkheden om via ons edelmetalen aan te kopen.

LEVERING EN OPSLAG

Nadat u uw bestelling heeft gedaan wordt het volgende proces in gang gezet.

1.
Leveringsmethode kiezen

U bepaalt tijdens het aankoopproces of u uw edelmetaal thuis wilt ontvangen (verzekerde verzending via DHL) of dat u uw edelmetaal wilt laten opslaan in een van de verzekerde kluizen in Nederland of Zwitserland.

2.
Verzekerde kluisopslag

Kiest u voor de verzekerde opslagmogelijkheid, dan krijgt u bericht wanneer uw edelmetaal met de vrachtwagen meegaat en wanneer het in de kluis is aangekomen. U ontvangt een inslagformulier met de identificatiecodes die aan uw edelmetaal zijn toegekend.

3.
Uw pakketje volgen

Wanneer uw aankoop gereed ligt voor verzekerde verzending nemen wij hierover direct contact met u op. In overleg wordt er een dag voor levering met u afgesproken. Nadat uw order verstuurd is ontvangt u van ons een volgnummer. Met dit nummer kunt u op de dag van levering vanaf 08:45 een exacte levertijd opvragen bij onze koerier.